Wat is webhosting?

Als eigenaar van een website huur je webruimte (diskruimte en dataverkeer) op een server/computer. Hier sla je de bestanden op die tezamen jouw website vormen. De server staat 24/7 in verbinding met het internet en staat in een datacenter waardoor jouw website online is en bezoekers kan ontvangen en mail wordt ontvangen en verzonden.

Wat is een domeinnaam?

Je domeinnaam is de naam waar je website onder te vinden is. Zoals bijvoorbeeld: naam.nl Bij een domeinnaam hoort een extensie zoals .nl of .com. De prijzen voor domeinnamen zijn afhankelijk van de extensie. Zo is een .com domeinnaam duurder dan een .nl. Er zijn veel aanbieders van super goedkope domeinnamen. Let hierbij echter wel op de kleine lettertjes en vergeet niet dat je behalve een domeinnaam dan ook een hostingpakket moet afnemen. Zeker als de technische specificaties (achteraf) niet voldoende blijken te zijn is goedkoop vaak duurkoop.
Wil je advies over een geschikte domeinnaam neem contact met ons op. Wij bieden domeinnaanregistratie en hosting aan precies op maat zonder verrassingen achteraf. Je domeinnaam is te koppelen aan meerdere mailaccounts, zoals This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Welke soorten webhosting zijn er?

 • Shared Webhosting: hierbij deel je een server samen met andere gebruikers. Dit is de goedkoopste oplossing. Nadeel is dat als andere gebruikers hun website niet (goed) beveiligen en er een hack ontstaat andere gebruikers hier (tijdelijk) ook nadeel van ondervinden omdat de server offline gaat ivm onderhoud en het verwijderen van hacks / problemen
 • Dedicated hosting: ook wel VPS hosting genoemd. Deze Virtual Private Server deel je met niemand en is een stabielere manier van hosting omdat je de server met niemand deelt en je volledige controle en capaciteit hebt van je server. Deze variant is duurder maar is veel gevallen zeker zijn geld waard zeker als je een webshop hebt.

Waar moet je rekening mee houden bij webhosting?

Webhosting lijkt misschien simpel maar is toch wel een complex gebeuren waar veel factoren meespelen. Zo is de beveiliging en snelheid een factor waar de vindbaarheid en continuïteit van je website / webshop van af kan hangen. Een paar termen die voorbij komen zijn SSL, SMTP, SFTP, cronjob, database, cache, PHP, DNS, nameserver en meer. Ook moet er een back up gemaakt worden van je website en moet alle techniek op elkaar blijven aansluiten daar de ontwikkelingen niet stil staan. Duizelt dit jou en heb je geen zin om je hierin te verdiepen, geef het dan aan ons uit handen. Wij zorgen voor de techniek en voor een zorgeloos resultaat.

Wat kost webhosting?

De prijzen zijn afhankelijk van de soort hosting, de opties en de grootte van het pakket. Buiten het 'normale' onderhoud aan de server omvat ons pakket ook het bijhouden van back-ups, mailaccounts instellen, installatie, ruime en verkeer managemen en monitoring van het geheel middels geavanceerde modules. Zo houden we ongeautoriseerd verkeer en handelingen in de gaten en werken met black- en white lists van medewerkers en personen die proberen te hacken of gegevens te stelen. Een kostenindicatie voor shared webhosting is tussen de €5 en €10 per maand en dedicated hosting

Wat zijn de voordelen van onze hosting op een rijtje?

Wij bieden een volledig pakket zonder kleine lettertjes en zonder de noodzaak om extra diensten aan te moeten schaffen om te kunnen doen wat jij wilt. Daarom heeft elk hostingpakket dezelfde geweldige extra's die het jou gemakkelijker maken.

 • 1 GB PHP memory limiet
 • Onbeperkt dataverkeer 
 • 1-click app installer 
 • Onbeperkt e-mailaccounts 
 • Gratis SSL-certificaten 
 • cPanel controle paneel 
 • Zelf PHP-versie kiezen (5.x of 7.x) 
 • Onbeperkt MySQL databases 
 • phpMyAdmin 
 • Shell toegang
 • Heivlinderweg 63 - 1113LS Diemen
 • 06-24409390
 • info@lo-blo.nl

affiliate

shop ad

keyboard_arrow_up